Agata Bieńczak

dr inż. Agata Bieńczak

Lider obszaru ds. techniki i technologii spożywczej

Uzyskała stopień magistra inżyniera w zakresie technologii żywności w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, a tytuł doktora nauk technicznych na Politechnice Poznańskiej. Od 2011 roku pracuje w Instytucie, gdzie była współzałożycielką i kierownikiem zakładu zajmującego się techniką i technologią spożywczą. Zrealizowała wiele projektów, których rezultaty zostały wdrożone do gospodarki. Otrzymała m.in. Brązowy Krzyż Zasługi za wdrażanie innowacyjnych rozwiązań do gospodarki.

Jest specjalistką w zakresie technik i technologii spożywczych. Od początki swojej kariery w Instytucie zajmuje się rozwojem innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu spożywczego, które nakierowane są na przeciwdziałanie marnotrawienia żywności oraz zasobów naturalnych. Realizuje projekty w zespołach interdyscyplinarnych, gdzie łączy różne dziedziny nauki (mechanika, elektronika, technologia, inżynieria żywności) z potrzebami przedsiębiorstw zajmujących się produkcją maszyn dla przemysłu spożywczego, jak również producentów żywności.

Zobacz oferty, którymi opiekuje się dr inż. Agata Bieńczak

Rozwiązania techniczne dla przemysłu spożywczego

Rozwiązania techniczne dla przemysłu spożywczego

Zobacz
arrowWSZYSCY EKSPERCI ŁUKASIEWICZ - PIT